About

Profound Play

CV

Biography

Jasmin Hasler grew up in a little village in Austrian’s mountains. When she was 14 she decided to go to the big city Vienna to study Textile and later Landscape Architecture at BOKU. After traveling around the world she studied theater making at the theater academy in Utrecht (HKU) in the Netherlands. During her last study she developed a big love for sense, physical and visual theater, drawing huge inspiration from the Body Weather Laboratory Amsterdam. She collaborated with Teatro de los Sentidos (Barcelona), sjamandada, and Schweigman&. Her work has an minimalist yet poetic, tactile touch and plays on the border of textile, installation, the body, theatre and ecology.

Foundation

Stichting Profound Play werd samen met Jaukje van Wonderen (creatief producent) opgericht om de theaterprojecten van Jasmin Hasler te ondersteunen. Profound Play is de engelstalige vertaling van het dubbelzinnige credo ‘verdiept in spel’. Profound Play wil het spel in zijn volle waarde zetten en tot in detail onderzoeken, door het in het kader van de kunst te plaatsen. Profound Play is de ruimte die kinderen scheppen als ze verdiept zijn in hun spel, en de momenten waarin ze de wereld om zich heen en hun plek daarin onderzoeken en ontdekken. Dit is dezelfde tijd & ruimte die kunst schept, en in zekere zin zijn ‘kunst’ en ‘spel’ hierin inwisselbare termen.

In het werk dat Jasmin Hasler de komende jaren zal maken, staat verdieping in spel door ontmoetingen tussen kunstenaars en kinderen centraal, zowel in theaters maar ook in kinderdagverblijven en andere niet-theater settings. De ontmoetingen vinden niet alleen plaats als een voorstelling “af” is, maar het hele proces door, waardoor deze dus ook het proces beïnvloeden. Ze brengen het proces naar het publiek en maken het publiek deel van het proces.